torsdag 18 december 2008

Grattis Sverige och Carl Cederschiöld!

Efter måndagens generalförsamling i CEEP står det klart att Carl Cederschiöld blir ny ordförande för organisationen, de offentliga arbetsgivarnas europeiska organisation. Som svenska medlemmar i CEEP finns Sveriges Kommuner och Landsting, Arbetsgivarverket, Kommunala Företagens Samorganisation (KFS), Fastigo och Arbetsgivareförbundet Pacta.

CEEP företräder offentliga arbetsgivare på europeisk nivå med sammanlagt 17 miljoner anställda och är en av tre parter i den sektorsövergripande sociala dialogen inom EU. Carl Cederschiöld efterträder österrikaren Caspar Einem som varit ordförande i CEEP sedan oktober 2005.

- Det är viktigt att stärka CEEP:s roll som arbetsgivarföreträdare på europeisk nivå, säger Carl Cederschiöld själv i ett pressmeddelade om sitt nya ordförandeskap.

Carl Cederschiöld vill verka för att det blir en bra och tydlig balans mellan det kommunala självstyret och den inre marknadens regelverk när det gäller kommunernas rätt och möjlighet att välja på vilket sätt de utför de tjänster av allmänt intresse de har ansvaret för. Jag instämmer gärna i detta. Allt ska inte vara marknad men mycket kan bättre än hittills ta tillvara medborgarnas önskemål ch öka möjligheterna för dem att göra aktiva val.

Inga kommentarer: