onsdag 6 maj 2009

Natursskyddsföreningen granskar svenskarna i Europaparlamentet - lovvärt och bra!

SNF har granskat hur svenska Europaparlamentariker agerat i olika miljöfrågor. Idag publiceras i Dagens Nyheter denna granskning.

Fem ledamöter får det högsta betyget. Lena Ek, Centerpartiet, är en av dem. Som Centerpartist känner jag mig stolt över vad hon uträttat. Och naturligtvis att det uppskattas av Svenska Naturskyddsföreningen.

SNF visar att nationellt arbete måsta kombineras med ett internationellt, däribland vad som händer i EU. Genom sitt europeiska miljöarbete, bl.a. i samarbete med andra nationella miljöorganisationer och deras europeiska samorganisation visar SNF hur ett framgångsrikt frivilligarbete ska bedrivas. Det finns också svenska organisationer, t.ex. Röda Korset, Rädda Barnen, Brottsofferjourerna, Forum för Frivilligt Socialt Arbete mfl. mfl. som deltar aktivt i ett europeiskt samarbete.

Det som ska hållas SNFs räkning för är deras målmedvetenhet, långsiktiga perspektiv och uthållighet. Deras granskning av vad svenska Europaparlamentariker uträttat, manar till efterföljare. När publiceras nästa granskning och av vem/vilka?

Inga kommentarer: