tisdag 3 mars 2009

Kommunalkongressen startar idag


Igår var det möte med utskottet för utbildning och kultur. Ja vi behandlar också frågor som rör sport och ungdom. Vi hade ett mycket intressant möte. Förutom rapporten om Interkulturella samhällen fick vi en bra information om vad European Youth Forum står för och arbetar med. En rapport om de digitala klyftorna hann vi också samtala om.

Nu har vi möte med den liberala, demokratiska partigruppen. På bilden ses Britt-Marie Lövgren (FP), Umeå samtala med gruppordföranden Keith Whitemor, Liberalerna Storbritannien.
Gruppmötet kommer ägna tiden till att gå igenom dagordningen för plenarförsamlingen; tex. budgetfrågan, de olika rapporterna men också frågan om rösträtt för delegaterna. De som har att förbereda rösträttsfrågan avvisar rösträtt för dels en italienare, dels två ryssar. I all enkelhet beror det på att de inte är valda av folket eller av en person som i sin tur är vald av folket och som kan avsättas av en folkvald församling. Här förutses en stor debatt - ryssarna är inte bekväma med att bli "avvisade".

Inga kommentarer: